Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Puccini 100 - Piknik 35

Nemzetközi gálakoncert Beethoven, Kodály és Puccini műveiből

2024. augusztus 19., hétfő 20:00 - Barlangszínház

Gemelli Festival Orchestra bemutatja: Puccini 100 - Piknik 35

>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<


Nessun dorma a Barlangszínházban

A Páneurópai Piknik 35. és Giacomo Puccini halálának 100. évfordulójára nemzetközi gálakoncertet rendeznek augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban. A soproni és Sopron testvérvárosaiból (Bolzano-, Kempten- és Kismartonból) érkező zenészekből összeálló hatvan tagú fesztiválzenekar rangos operaénekesekkel idézi fel a Bohémélet, a Turandot és a Manon Lescaut legnépszerűbb, szívhez szóló pillanatait.


Az est házigazdája Haumann Máté színművész lesz.A bergamói születésű Francesca Tiburzi  szoprán énekesnő a drezdai Semperoper tagja, ahol Christian Thielemann igazgatása alatt számos Puccini-hősnőt alakított. Augusztusi koncertjén a Bohéméletből Mimi, a Gianni Schicchiből pedig Lauretta szerepéből ad elő ismert részleteket.


Partnere a fiatal versenygyőztes dél-koreai tenor, Sungho Kim lesz, aki szintén több rangos németországi és angliai operaházban is visszatérő vendég. A dortmundi operaház tagja. A brüsszeli Erzsébet királynő versenyen tűnt fel és 2023-ban nyerte meg Angliában az operaénekesek BBC-Világversenyét. Az ő előadásában hallhatjuk a gálakoncert zárásaként a minden zene- és focirajongó által ismert Nessun dorma kezdetű (és Vincero! befejezésű) áriát a Turandotból.A Páneurópai Piknik szellemiségéhez kapcsolódóan Beethoven Fidelio-nyitánya és Kodály Háry-szvitje csendül fel a koncert első felében. A nemzetközi előadógárdával megszólaló, gazdag kiállítású produkció a barlangszínházi évad egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye lesz, amelyre korlátozott számban még válthatók jegyek online- és az ismert jegyirodákban.


Közreműködők:

Francesca Tiburzi – szoprán

Sungho Kim – tenor

Gemelli Festival Orchestra

Vezényel: Kóczán Péter


Műsor:

Ludwig van Beethoven: Fidelio – nyitány

Kodály Zoltán: Háry János – szvit

Valamint népszerű áriák és duettek Giacomo Puccini Bohémélet, a Turandot és a Manon Lescaut c. műveiből


Hasznos információ

A kőfejtő falai között hűvös a levegő és bár a nézőtéri székek fűthetők, előadásaink megtekintésekor javasoljuk a réteges öltözéket és a zárt cipő viselését.

 

PARKOLÁS


A Barlangszínház és Témapark korlátozott számban rendelkezik saját parkolóhelyekkel. Itt érkezési sorrendben parkolhatnak az előadásra érkező vendégeink.


Lehetőség van ELŐRE a kiválasztott előadáshoz jegyirodánkban vagy https://prokultura.jegy.hu/ oldalon 2000,-Ft/gépjármű áron garantált parkolójegyet vásárolni korlátozott számban.


További ingyenes parkolási lehetőség a Barlangszínház nézői számára a Mithrasz étteremnél kialakított parkolóknál van.


Parkolójegyeket az adott előadásokhoz megválthatják jegyirodánkban vagy online a http://tinyurl.com/barlang24-parkolojegy oldalon.