Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Az Ég tartja a Földet - első sajtónyilvános próba

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet a szerelem szentje című musical a nyáron a Barlangszínházban is bemutatásra kerül!

>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<


A művészek túlvannak az első sajtónyilvános olvasópróbán.

A szereposztás zseniális: Békefi Viktória, Györfi Anna, Szekeres Adrien, Dolhai Attila, Vastag Tomi, Varga Miklós, Szabó P. Szilveszter, Szerednyey Béla, Dánielfy Gergő mellett még sok jó színész a színpadra lép.


A Forrás produkció előadásában mutatják be Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde Árpád-házi Szent Erzsébetről szóló darabját, Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt.


Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, a musical rendezője elmondta: olyan fiatal tehetséges művészeket válogatnak a szerepekre, akik maguk is példaképek. Mint mondta, a produkció díszletét Szendrényi Éva, jelmezeit Berzsenyi Krisztina tervezi. A díszlet és a jelmezek a 1200-as évek elejét idézik meg, ehhez kapcsolódik a "nagyon mai zene."


A rendező azt mondta, nagy megtiszteltetés volt számára a felkérés, ami azért különleges, mert ritka, hogy a rendező az első pillanatban csatlakozik az alkotói csapathoz. Cseke Péter az „együttdolgozást” harmonikusnak mondta, az egymás felé megfogalmazott kritikák is mind építő kritikák voltak, így nagyjából két hónappal ezelőtt kialakult a produkció váza. Közben csatlakoztak hozzájuk a stáb többi tagjai, így Károly Katalin zenei vezető, Szendrényi Éva díszlet- és Berzsenyi Kriszta jelmeztervező, Pataki András producer, Kiss Gábor, aki a hangszerelést készíti, Madarász Zsolt világítástervező, valamint a koreográfusok Benkő Dávid és Benkő-Morvai Veronika, akiket az ExperiDance-ből is ismerhetnek az olvasók, de ők koreografálták a Vadak Ura című, ősszel bemutatott családi musicalt is, ami szintén látható lesz nyáron a Barlangszínházban.Fotók: Merényi Zita/Magyar Kurir

Itt olvashatod a részleteket